Ποιοι είμαστε


Ποιος είναι ο Svelta

Ο Svelta δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία και τις ψηφιακές καινοτομίες που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο όμορφη, εύκολη και απλή.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Melior ltd, παρατηρώντας τα φυλλάδια να “ξεχειλίζουν” και να γεμίζουν τις εξώπορτες, τις αυλές αλλά και ταχυδρομικά κουτιά σπιτιών και επιχειρήσεων, “οραματίστηκε” μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα αντικαθιστούσε τα φυλλάδια προσφορών.

Έχοντας αυτό το όραμα, δημιουργήθηκε ο Portofolakis. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι προσφορές, τα flyers, τα promotions αλλά και κατάλογοι υπηρεσιών και προϊόντων δημοσιεύονται online, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και να κάνουν την πιο συμφέρουσα επιλογή με βάση την ποιότητα αλλά και την τιμή.

Οι ψηφιακοί κατάλογοι που δημοσιεύονται στο Portofolaki, δίνουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις προσφορές -είτε αυτές είναι εποχιακές καμπάνιες, loyalty schemes ή promotions-, στους καταναλωτές, δίνουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν καλύτερα το προϊόν τους ενώ μειώνουν τα φυλλάδια που ρυπαίνουν το περιβάλλον με αχρείαστα σκουπίδια και κατανάλωση χαρτιού.

Η πανδημία του COVID-19, και η εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2020 ενεργοποίησε την ομάδα της Melior. Αρχικά η ανάγκη να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι για να αγοράσουν τα απαραίτητα, ήταν η προτεραιότητα, ενώ αργότερα η νέα πραγματικότητα, έκανε εμφανές πως ο portofolakis θα έπρεπε να ικανοποιήσει από τη μια μεριά την ανάγκη των καταναλωτών να λaμβάνουν -στην ασφάλεια του σπιτιού τους- τα προϊόντα που χρειάζονται, και από την άλλη, να βοηθήσει μικρομεσαίες και όχι μόνο, επιχειρήσεις που δεν είχαν υπηρεσία delivery, να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

O portofolakis έγινε Svelta. Η υπηρεσία Svelta, έδωσε την ευκαιρία σε super market, φαρμακεία, pet shops, ανθοπωλεία, περίπτερα να στείλουν στους πελάτες τους τα απαραίτητα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε εισόδημα σε ανθρώπους που ήταν ή έμειναν άνεργοι. Οι personal shoppers του Svelta, αναλαμβάνουν να επισκέπτονται τα συνεργαζόμενα καταστήματα και να “αγοράζουν” τα προϊόντα που επέλεξαν οι πελάτες του Svelta και να τα παραδίδουν σε αυτούς. Οι personal shoppers του Sveltaεργάζονται τις ημέρες και ώρες που μπορούν, full ή part time με εισόδημα €20/ώρα, το οποίο κατατίθεται αμέσως στον λογαριασμό τους.

Ο Svelta είναι μια πρωτοβουλία τεχνολογίας, που νοιάζεται για το περιβάλλον και στοχεύει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη, να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αρωγής αλλά και ευέλικτης μορφής εργασίας.